1980 - Efter to års hvile på HO.

Oprettet: Lørdag, 05. maj 2012 Skrevet af Ole Christiansen

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: SKLT O. Christiansen.
  • Cykelordonnans: Ingen.
  • Marchgængere: 7.

Holdet-1980Mit første år efter gennemgang af Hærens Officersskole husker jeg bl.a. for, at vi kun var 7 deltagere på holdet - altså ingen ordonnans.

Vi var faktisk kun 6 fra Dronningens Livregiment, hvorfor delegationen bad os tage en ekstra personer med - en ung enkeltgænger fra Sjællandske Ingeniørregiment, som jeg ikke husker navnet på i dag:-( Han var en både hyggelig og ind imellem spøjs gut, som heldigvis var fantastisk godt gående.

Ingo-Kronborg-1980 Han faldt 100% ind på holdet, selvom han havde nogle 'særheder', så som f.eks. at hænge sit udertøj sirligt på bøjle. Den orden var vi ikke vant til i teltet.

Teltene i lejren var i øvrigt i disse år blevet meget moderne med højt til loftet - nærmest cirkustelte. Væk var 'hyggen' i de gamle militære telte, der havde en duft (stank) af fugt, naftalin og sved. Senere blev vi også fri for feltsengen, hvorunder der på regnetunge dage flød en sand strøm af vand, sokker, skjorter og soveposer, når vi trætte nåede hjem fra dagens march. Hvis det er DEN hygge fra den gamle teltlejr, som nogle savner, så kan jeg ikke tilslutte mig...

sidste-rast-1980En enkelt erindring fra 1980, som er gået videre som vandrehistorie er, at vi glemte førstehjælpstasken med en uundværlig flaske Parade på én af rastepladserne. Vi havde jo ingen ordonnas i 1980, så det ansolut mest nødvendige til fod- og halspleje blev båret på skift.

Én glemte tasken på en rasteplads! Pyt med plaster og skalpeller, men vi ville ikke miste Paraden til vores te, så jeg måtte som ansvarlig holdfører løbe tilbage til rastepladsen efter den.

Paradeuniform-1980Alt endte godt, og vi gennemførte alle 7 deltagere med undertegnede som holdleder. Af slutbilledet ses, at vi fortsat i 1980 gernnemførte indmarchen i 'uniform-fin'. Det var lidt af et tabernakel at få M/69 ud til sidste rasteplads, hvor vi efter en 'etagevask' og støvlepudsning klædte om til en flot indmarch på 5-8 geledder. Flot har det sikkert set ud, men tilskuerne troede vist, at vi blot var paradesoldater, der deltog i indmarchen og IKKE netop havde gået 160 km. Den 'tradition' blev heldigvis ophævet.


OC/SKLT
DF/LIVKMP/I/DRLR

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.