1986 - To hold deltager

Oprettet: Lørdag, 05. maj 2012 Skrevet af Ole Christiansen

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: KN O. Christiansen + OS P. K. Christensen
  • Cykelordonnans: PL F. Donskav + PL J. Jakobsen.
  • Marchgængere: 25.

I 1986 blev vi for første gang nok til at kunne danne 2 hold og dermed få to ordonnanser med, og med to officerer på cyklerne - Frank og Jens - var vi stærkt kørende.
1986-begge-hold

Vi startede ud som to hold med P.K. henholdsvis undertegnede som holdførere.
Det viste sig hurtigt, at det var en fordel at marchere, som om vi var ét stort hold. Det princip har vi holdt ved lige siden.

1986-souvenirhestI næsten alle årene har det været et skiftevis opløftende eller irriterende indslag at møde souvenirjægere på turen. De mange små børn langs ruten elsker at tigge soldater om klistermærker, emblemer og hvad der nu ellers kan 'falde af' fra en træt marchgænger. Denne interesse smitter åbenbart også til dyreverdenen.

1986-museumI alle tilfælde var der en enkelt hest på ruten, som fik samlet mange klistermærker dette år.

Mange andre år besøgte vi museet i Oesterbeek ved Arnhem, som er dedikeret luftlandsætningen i 1944.

86-MiddelfartDette år valgte vi istedet at besøge det mere generelle hollandske krigsmuseum i Overloon, som ligger ca. 40 km syd for Nijmegen. Skulle du kommme forbi, så er dette museum absolut seværdigt.

Der deltog i 1986 ca. 27.000 marchgængere fra 36 forskellige nationer. Heraf var ca. 6.500 militære deltagere. For at fuldføre statistikken kan tilføjes, at der var 500 soldater fra Danmark, og altså heraf også 25 fra Dronningens Livregiment.

Helt personligt var det så i øvrigt mit 10 års jubilæum.


OC/KN
NK/LIVKMP/I/DRLR

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.