1988 - MOT er godt - men også vådt

Oprettet: Lørdag, 05. maj 2012 Skrevet af Ole Christiansen

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: KN O. Christiansen.
  • Cykelordonnans: OKS J. Nielsen.
  • Marchgængere: 16.

1988-holdet

I 1988 skiftede jeg fra mange års tjeneste i Livkompagniet til en mere 'jordnær' tjeneste som chef for 4. Motoriserede Infanterikompagni. Vi sled meget på støvlerne i daglidagen, og kompagniets motto: "MOT er godt - men ofte vådt" viste sig også at holde stik under årets Nijmegenmarch.

88-oelteltMange traditioner holdes i hævd i Heumensoordlejren. Én af disse var i 80'erne at kravle op i toppen af telten for at anbringe egen nations flag højest oppe. Dette skete normalt på rimelig civiliseret vis og under stor jubel. Det er dog også hændt, at folk faldt ned og fik skader, ligesom lejrens MP'ere har måttet hjælpe uheldige elementer ud af teltet.

88-HyldigHyldig, som var våbenkammerhjælper i 4 MOT, deltog i 1988. Det vakte en blanding af moro og bekymring, da Hyldig måtte en tur på lægens båre til udvidet førstehjælp på de ømme fødder. Det er værd at notere, at Hyldig - naturligvis - gennemførte hele marchen. I det hele taget har holdet igennem alle årene været forskånet for mange frafald. Dette skyldes vist mere et fantastisk sammenhold i en god soldatermæssig korpsånd, der altid har hersket på holdet, frem for god marchtræning forud for marchen. (Sidstnævnte er vist ikke vort varemærke:-)

88-FN-holdArne Kjeldsen, som i dag er fast deltager på vort marchhold, var igennem mange år holdeder for FN-holdet, som var sammensat af tidligere eller aktive soldater med tilknytning til FN-tjeneste. De mønstrede altid et stort hold med et fantastisk smittende humør, og så var der nogle herlige typer på holdet, som altid kunnne finde på nogle 'halvskøre' indslag, som muntrede alle op. Dette år havde holdet f.eks. medbragt stumtjenere, som de slæbte med hele vejen - formål? - at kunne hænge baretten værdigt på en knage på rastepladserne!

88-fanepladeLige siden holdets start har jeg holdt styr på, hvor mange deltagere vi har været de enkelte år. Da vi på et tidspunkt fik en fast fane til holdet, besluttede jeg så, at der skulle sættes en faneplade på for hvert år. Her angives, hvor mange deltagere, vi har været. Ofte har vi lavet en lille ceremoni, hvor fanepladen sømmes på stangen, når vi er nået i mål på 4. dagen. I 1988 skete det imelllem to byger uden for teltet i Heumensoord.

1988-i-maal


OC/KN
KC/4 MOTINFKMP/I/DRLR

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.