trr header lang

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: MJ O. Christiansen.
  • Cykelordonnans: OKS O. Andersen.
  • Marchgængere: 13.

90 Holdet

Netop hjemvendt fra videreuddannelse på Forsvarsakademiet, kunne jeg se frem til 2-3 år som CH-E ved Jyske Division i Fredericia. Altså fortsat langt til Nørre Uttrup Kaserne i dagligdagen, og dermed behov for, at en anden tog vare på visse forberedelser. SG H. Nielsen var en god støtte i disse år.

Min trofaste marchven i Nijmegen - OKS Ole Andersen - deltog ikke i 1989, da han lige skulle ha' ordnet en diskusprolaps. I 1990 skulle han ha' lov at 'slappe af', og DET gjorde Ole.  Han var cykelordonnans, men vi så ham faktisk ikke ude på turen.  Det var første - og forhåbentlig sidste - gang, Ole var ordonnans. Ole 'Betjent' er fortsat - foreløbigt også i 2022 - min mest trofaste marchven, som har fulgt mig de fleste gange i Nijmegen.

90 FG med barnÅrets 'Pinky' - OKS John Knudsen - skrev dette indlæg til Gyldenløve (Dronningens Livregiments regimentsblad) efter turen (uddrag):

"Wandelsportorganisatie Koninklijke Nederlandse Bond Voor Lichamelejke Opvoeding også forkortet KNBLO afholdt midt i juli måned sin 74. fire-dages march omkring den hollandske by Nijmegen. Dronningens Livregiment deltog som sædvanligt med et hold.

Holdet i år bestod af 13 marcherende og én cykelordonnans fordelt på alle grader fra major til menig.
Optakten til denne årlige kulimination af fysisk anstrengelse havde været en række individuelle marchture, som afsluttedes med Hærvejsmarchen sidst i juni måned. Hærvejsmarchen er en slags generalprøve. I forbindelse med denne march foregår også den endelige betaling, og man får udrustning til hollandsturen udleveret.

Lørdag den 14. juni gik det sydover med enkelte stop for at samle deltagere op på vejen ned gennem Jylland. Vi ankom til Heumensoordlejren i Nijmegen ved middagstid om søndagen. En del brugte mandagen til udflugt til et museum i Arnhem, mens andre brugte dagen til at lade psykisk op til marchen. Og psykisk styrke skal der til, foruden (u-)almindelig god træningstilstand, for at kunne klare de 4x40 km ad de hollandske landeveje i uniform og med 10 kg udrustning på ryggen.

90 Paa MarchRastepladserne var velfungerende. Man kom til at sætte pris på folkene fra Civilforsvaret, der bemandede rastepladserne, efterhånden som dagen gik. Vi var heldigvis fri for større problemer eller mandefald, så der var både lyst og energi til at nyde lejrlivet om aftenen. Det var især hyggeligt, når vi marcherede ind i ølteltet efter dagens march og blev modtaget med sangen 'When the Saints go Marching in'. For vores vedkommende blev ordet 'Saints' omskrevet til 'Danes'. Slemt var det for vore svenske naboer. De blev modtaget med en omskrivning af the Beathles 'Yellow Submarine' som lød 'They can't find a Russian Submarine'. Ak ja - men de tog det nu meget pænt.

Efter sidste dags march og uddeling af medaljer er der 5 kilometer indmarch genenm Nijmegen by. Folkemylderet, larmen fra de mange musikkorps, tilråbene, klapsalverne, ja selve stemningen i dette ragnarok af militære og civile i opløftet stemning kan ikke beskrives retfærdigt. Det SKAL opleves! Træn og tilmeld jer, så skal jeg næste år vise jer vejen.

Vi afslutter traditionellt indmarchen på et 'mystisk' værtshus ved målet, inden vi tager hjem til lejren. Den sidste aften tilbragte vi i byen/lejren, alt efter hvad energi og tegnebog tillod.

90 Fuldfoert

Reveille næste morgen = kl. 06:00. Efter en rolig bustur nåede vi Aalborg lørdag aften."


OC/MJ
CH-E/JDIV