trr header lang

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: SSG Jes Mose Jensen.
  • Cykelordonnans: OS Lars Rosenkrantz Poulsen + Knud Sandtorp.
  • Marchgængere: 30.

holdet 2010

superpinkyMarchåret 2010 blev et markant år på flere måder.

Et meget stort hold Laughing, men desværre også med et enkelt frafald Cry.

Der var herligt mange pinkier, som var blevet lokket med dette år, og så havde vi i øvrigt fornøjelsen af at have en superpinky med rang af oberstløjtnant. Lars Baier, som (naturligvis) har rod i Dronningens Livregiment lod sig lokke med. Lars klarede såvel jobbet som superpinky og marchgænger på overbevisende facon, hvilket jeg nu aldrig havde været i tvivl om.

karenJeg husker kun Baier som en yderst omgængelig - og samtidig - hårdfør officer. (Glemmes skal i den forbindelse heller ikke, at 'Patrulje'-mærket pryder Lars' højre skjorteærme.)

Det var vel også bemærkelsesværdigt, at vi havde ikke mindre end tre jubilarer på holdet i 2010. En 25. års jubilar, en 20, års deltager og en 15. års deltager kunne vi tiljuble dette år. Ingen af de berørte har gået alle turene på vort marchhold, men trofaste i Nijmegen har de under alle omstæmdigheder været.

klausKaren Marie Brøgger deltog i marchen for 25. gang. Ikke alle marcher er foregået på 'holdet', så et fanebånd rakte det ikke til, men en stor tak til Karen for følgeskab i mange år - forhåbentlig også fremover.

Klaus (SEP) Kristiansen deltog i marchen for 20. gang, heraf hovedparten på 'holdet', hvorfor Klaus blev behøring markeret på holdets fane i denne forbindelse. Tillykke Klaus og velkommen i toppen af fanen om 5 år!

ChristinaYngste jubilar - på alle måder - dette år var Christina Skov Pojetzny. Christina har både en lang marchkarriere og flere års markant indsats i marchstaben bag sig. Det er en glæde, at Christina har fundet ind på 'holdet' som fast element. Tak for følgeskabet, som forhåbentlig rækker mange år frem.

Dette år skulle vise sig, at blive min foreløbig sidste tur 'i spidsen' for holdet. I 2011 valgte jeg at holde pause - til fordel for en tur til Rio med landsholdet i orientering - så Jes Mose ikke blot måtte tage slæbet med holdet hjemmefra, men også under marchen. Da jeg senere vendte tilbage i 2012, var Jes Mose - naturligt nok - groet fast i spidsen af holdet, så jeg måtte forsøge at finde takten inde i geleddet. Håber jeg klarer dette også, men det kan nu være/blive lidt vanskeligt at finde sig tilrette - og ikke træde alt for mange hæleflækker af den foran marcherende, når man ikke mere 'blot' kan slendre rundt bag, ved siden af eller foran marchholdet. Det er jo det lod - læs fordel - som holdføreren har. Tror næsten ikke, jeg har været i den situation siden 1971, hvor jeg på Sergentskolen i Sønderborg blev 'omskolet' fra indtrådt til fører :-)


 OC/OL (retired)
Pensionist