trr header lang

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: SKLT O. Christiansen.
  • Cykelordonnans: Ingen.
  • Marchgængere: 7.

Holdet 1980Mit første år efter gennemgang af Hærens Officersskole husker jeg bl.a. for, at vi kun var 7 deltagere på holdet - altså ingen ordonnans.

Ingo Kronborg 1980Vi var faktisk kun 6 fra Dronningens Livregiment, hvorfor delegationen bad os tage en ekstra person med - en ung enkeltgænger fra Sjællandske Ingeniørregiment, som jeg ikke husker navnet på i dag:-(

Han var en både hyggelig og spøjs gut, som heldigvis var fantastisk godt gående. Med en uddannelse om civilingeniør i bagagen, og store evner ud i at lægge tøj forbilledligt sammen - han hængte iøvrigt sine underbukser på bøjle - så var han måske ikke lige den person, der naturligt hørte hjemme på holdet fra LIVKMP, men han faldt på trods af omtalte særheder 100% ind på holdet.

sidste rast 1980Teltene i lejren var i øvrigt i disse år blevet meget moderne med højt til loftet - nærmest cirkustelte. Væk var 'hyggen' i de gamle militære telte, der havde en duft (stank) af fugt, naftalin og sved.

Senere blev vi også fri for feltsengen, hvorunder der på regnetunge dage ellers flød en sand strøm af vand, sokker, skjorter og soveposer, når vi trætte nåede hjem fra dagens march. Hvis det er DEN hygge fra den gamle teltlejr, som nogle savner, så kan jeg ikke tilslutte mig.

En enkelt erindring fra 1980, som er gået videre som vandrehistorie er, at vi glemte førstehjælpstasken med en uundværlig flaske Parade på én af rastepladserne. Vi havde jo ingen ordonnans i 1980, så det absolut mest nødvendige til fod- og halspleje blev båret på skift. Én glemte tasken på en rasteplads! Pyt med plaster og skalpeller, men vi ville ikke miste Paraden til vores te, så jeg måtte som ansvarlig holdfører løbe tilbage til rastepladsen efter den.

Paradeuniform 1980

Alt endte godt, og vi gennemførte alle 7 deltagere med undertegnede som holdleder. Af slutbilledet ses, at vi fortsat i 1980 gernnemførte indmarchen i 'uniform-fin'. Det var lidt af et tabernakel at få M/69 ud til sidste rasteplads, hvor vi efter en 'etagevask' og støvlepudsning klædte om til en flot indmarch på 5-8 geledder. Flot har det sikkert set ud, men tilskuerne troede vist, at vi blot var paradesoldater, der deltog i indmarchen og IKKE netop havde gået 160 km. Den 'tradition' blev heldigvis senere ophævet.


OC/SKLT
DF/LIVKMP/I/DRLR