trr header lang

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: OS P. K. Christensen.
  • Cykelordonnans: Erling Jørgensen.
  • Marchgængere: 16.

87 Holdet

87 HartensteinDette år prøvede jeg at gå inde i geleddet, idet P.K. var holdleder.

(Det var ingen succes for mig at gå inde i geleddet, måske fordi jeg faktisk ikke havde prøvet det siden 1970, da jeg var rekrut ved Dronningens Livregiment.)

Alle efterfølgende år har jeg tilkæmpet mig plads i spidsen for holdet.

87 cykelDette uanset om jeg selv var holdfører, eller det rent faktisk var f.eks. Jes Mose Jensen, der havde taget det tunge slæb med at stable holdet på benene. Mere herom senere.

87 IndmarchEt fast indslag igennem mange år var besøg på Airborne Museet i Oesterbeek. Mandag - dagen inden marchen starter - brugte vi traditionelt til at besøge det fantastiske museum Hartenstein i Oesterbeek. De gange, jeg har virket som turleder og guide til dette minderige sted på nordsiden af Rhinen er næsten ikke til at tælle.

Det var også året, hvor vi for første - og absolut sidste - gang havde en 'LongJohn' som ordonnanscykel. Det vakte stor opsigt og var således et absolut plus for holdet. Stor respekt for Erling, der magtede at stampe hele turen igennem på dette torturinstrument.

At Erling så mange år senere faktisk blev ansat hos Nordjyske Stiftstidende med ansvar for udbringning af aviser og anden vigtig logistik, er jo skønt at tænke på. Måske han allerede den gang drømte om dette på sin 'LongJohn'?


OC/KN
KC/LIVKMP/I/DRLR