trr header lang

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: OS P. K. Christensen.
  • Cykelordonnans: OKS J. Knudsen.
  • Marchgængere: 12.

89 Holdet

89 HenrikMeget stod for fald i 1989. Jeg skiftede 4 MOT og støvler ud med sko på 'bonede gulve' på Forsvarsakademiet, og - uden sammenhæng - faldt en mur i Tyskland.

Da jeg nu igen var væk fra dagligdagen ved DRLR var hele klargøringen til årets march lagt i hænderne på andre. Dette havde jeg prøvet før med stort held. I 1989 var det min trofaste støtte P.K. der måtte trække hele læsset, før vi skulle afsted. Denne gang besluttede vi så også, at jeg skullle være indtrådt i geleddet i Nijmegen, så P.K. også fik fornøjelsen af at være fører for holdet.

89 SovjetterDet klarede han naturligvis til UG, men jeg dur altså ikke til at gå i geled. Konstant gled jeg ud af geleddet for at finde mit eget trit. Sikkert til stor irritation for holdlederen.

Alle senere år har jeg, uanset om jeg officielt var holdfører, eller dette hverv faktisk har ligget hos andre, altid tilranet mig en plads uden for geleddet. Jeg har vist påtaget mit titlen som holdets 'frontløber'. Venlige sjæle siger, det er for at jeg kan holde tempoet oppe, så vi kommer hurtigt i mål. Sandheden er måske efterhånden snarere, at jeg derved sikrer, at de andre ikke løber fra mig.

89 KOP lapperNok faldt muren først senere på året, men det er interessant, at der faktisk allerede i 1989 deltog et hold sovjetiske kadetter fra det militære akademi i Moskva. De var under 'bevogtning/overvågning' af nogle strengt udseende ledere, og de boede ret afsides i Heumensoordlejren, men de var med, og det var en sensation.

Det var vanskeligt at tvinge et smil frem på deres læber, men da nogle kvindelige danske sprogofficerer, der deltog på et dansk hold, en dag på en af rastepladserne brød ud i russisk skønsang og krydrede det med lidt kosakdans, så tøede de unge russiske knøse alligevel lidt op.

89 vikingerPå FN-holdet var KOP (Kaj Ole Pallesen) cykelordonnans dette år. KOP har altid stået i spidsen, når der skulle laves festlige indslag på dette hold. Det var dog næppe frivilligt, da han en tidlig morgen måtte stå og lappe cykel et sted på ruten til stor moro for alle, der passserede.

Cykelordonnanser er fantastiske for et hold, men derfor kan man jo godt være lidt skadefro, når de må ned på jorden til os andre.

I ølteltet er der gennem årene set mange udspekulerede stunts, når de enkelte marchhold dagligt marcher ind under store klapsalver fra alle andre tilstedeværende. Stor jubel modtog dette år bl.a. et dansk marchhold, der indmarcherede i korte bukser og med anlagte vikinghjelme. Inden holdet blev aftrådt af holdføreren, blev der fyldt øl i hjelmene og udbragt en skål. Så havde vi vist vore ellers gode norske marchvenner, at de rigtige vikinger kommer fra Danmark.


OC/KN/Elev/
VUT II/FAK