Lad os starte 90'erne med at konstatere, at der året før - i 1989 - deltog et russisk militærhold, som var indkvarteret i Heumensoordlejren. (Læs mere herom under beskrivelse af marchen i 1989).
Selve lejren i Heumenoord fik samme år en ansigtsløftning, da de ca. 1.000 militærtelte blev erstattet af 55 gigantiske telthuse, der hver er inddelt i mange rum. Når det er regnvejr er der ikke længere noget der hedder våde fødder, når man stikker fødderne ud af sengen. Nogle har udtrykt, at de savnede 'hyggen' i de mindre militærtelte. Hvis hyggen bestod i en grim lugt af gammelt presenning og synet af sejlende bagage rundt imellem de militære feltsenge, når man nåede hjem fra dagens march, så kan jeg godt undvære dette. Hurra for den nye teltlejr!
I 1990 blev den frygtede betonvej på 4. dagen mellem Gasselt og Beers fjernet fra ruten og omlagt til en behageligere strækning med almindelig asfalt.
1996 var året hvor indkvarteringen af kvinder blev flyttet fra Gofferthal til et særligt indhegnet område i Heumensoordlejren. Dette er så siden blødet yderligere op, så pigerne i dag rent faktisk gerne må bo i samme rum, som os andre, hvilket ikke giver nogen form for andre problemer, end dem der også ville opstå, hvis man søgte den fysiske adskillelse, som tidligere.
I 1999 startede 38.316 deltagere, hvoraf 33.093 gennemførte.
Den stigende interesse for Nijmegenmarchen, såvel i Holland som i udlandet, og det stigende antal deltagere viser, at den ånd, der driver mennesker til at finde sammen, forny gamle venskaber og etablere nye, stadig er tilstede.
Et år var således 30 forskellige nationer repræsenteret, hvilket viser, at Nijmegen marchen er kendt verden over.