trr header lang

Holdets sammensætning:

  • Holdfører: OS H. Nielsen + SG H. Juul Nyholm.
  • Cykelordonnans: SSG E. Nielsen (Senior) + OS H. S. Christensen.
  • Marchgængere: 24.

1991 er jubilæumsår i Nijmegen, idet marchen gennemføres for 75. gang. Det er også 'en slags' jubilæum for mig, idet jeg gennemførte marchen for 15. gang. Om disse jubilæer har været medvirkende til, at vi stillede det hidtil største hold - 24 marchgale fra Dronningens Livregiment - står hen i det uvisse. I alt deltog 38.000 civile og militære marchgængere dette år, også en rekord.

Vi var formelt opdelt i to marchhold, så vi kunne få to ordonnanser med. Reelt var det Henrik, der agerede holdleder under marchen. Bortset fra, at Henrik brillerede ved IKKE at bære samme slags udrustning, som resten af holdet - han havde en 'halvcivil' rygsæk med - så gik det formidabelt. På ordonnanssiden var vi også godt kørende med erfarne kræfter som H.S. Christensen og Senior fra Jægerkorpset. Hvordan vi havde fået 'fisket' Senior med, er gået lidt i glemmebogen, men da jeg igennem mange år kendte Senior fra Hærvejsmarchen, hvor han efterhånden var fast ordonnans for holdet, blev det vel besluttet at udvide samarbejdet også til Nijmegen.

Sammensætningen af holdet var lidt atypisk, idet der - uvist af hvilken grund - var overtal af officerer på holdet dette år. På trods af denne overvægt af 'mulige høvdinge', så respekterede man den eneste 'hakkeorden', der eksisterer på dete marchhold - erfaring før stjerner.

(Der kommmer - måske - lidt billleder senere)


OC/MJ
CH-E/JDIV